כיצד נבנה תרבות ארגונית שמקדמת שוויון, בטיחות ומוגנות?
הצטרפו לסדנה חד-יומית מעשית ליצירת סביבת עבודה מוגנת ומכבדת – יתרון עסקי קריטי. למדו ממודלים עולמיים וקבלו כלים למניעת הטרדות, קידום שוויון ובניית תרבות ארגונית מעצימה המשפיעה ישירות על תפוקה ומוניטין. אל תפספסו הזדמנות להוביל ארגונכם לעתיד בטוח ומצליח.
סדנה מעשית ליצירת מוגנות ארגונית פורצת דרך
25-26 ביוני 2025 | מלון קראון פלאזה תל אביב
סביבה נוחה ומעוררת השראה בלב תל אביב.
מדוע מוגנות ארגונית הפכה לחובה ניהולית בעולם העבודה המודרני?
בעולם גלובלי ותחרותי, ארגונים מצליחים מבינים כי סביבת עבודה בטוחה ומכבדת היא לא רק חובה מוסרית וחוקית, אלא גם יתרון תחרותי משמעותי. מחקרים בינלאומיים מראים באופן חד משמעי כי ארגונים בעלי תרבות ארגונית חיובית, המטפחים מוגנות ומונעים הטרדות והתעמרויות, נהנים משיעורי שימור עובדים גבוהים יותר, פרודוקטיביות מוגברת, חדשנות פורחת ומוניטין חזק יותר. סדנה זו מציעה מענה קונקרטי לצורך זה, בהשראת פרקטיקות מובילות מכנסים וארגונים מצליחים בעולם.
סדנה חד-יומית מעשית ליצירת מוגנות ארגונית פורצת דרך
בהתבסס על מודלים מוצלחים מכנסים בינלאומיים העוסקים בבניית תרבות ארגונית חיובית (כגון כנסים בנושאי DEI - Diversity, Equity, and Inclusion, וכנסים העוסקים במניעת בריונות במקום העבודה), סדנה זו מציעה תוכנית אינטנסיבית וממוקדת שתצייד את נציגי הארגון שלכם בידע ובכלים מעשיים. נלמד ונתרגל:
החשיבות הקריטית להשתתפות: מדוע נציגי הארגון שלכם חייבים להיות שם?
בדומה למגמות עולמיות המדגישות את חשיבות רווחת העובדים והסביבה הארגונית הבטוחה (כפי שבא לידי ביטוי בפורומים עסקיים מובילים ודו"חות אחריות תאגידית), השתתפות בסדנה זו היא השקעה חכמה בעתיד הארגון. הנציגים שלכם יחזרו עם:
הבטחת העתיד הארגוני: השקעה במוגנות כבסיס לצמיחה בת קיימא
ארגונים מובילים בעולם מבינים כי יצירת סביבת עבודה מוגנת ומכבדת היא לא רק עניין של ציות לחוק, אלא בסיס איתן לצמיחה בת קיימא. סדנה זו תעניק לכם את הכלים להפוך את הארגון שלכם למקום עבודה מועדף, המושך ומגייס את הטאלנטים הטובים ביותר ומבטיח את הצלחתו לאורך זמן. אל תישארו מאחור – הצטרפו אלינו כדי לבנות יחד עתיד ארגוני בטוח, מכבד ומשגשג יותר.
חלק א': למה לנו לייצר מוגנות ארגונית?
היכרות עם המונח 'מוגנות ארגונית', מהי מוגנות ארגונית וכיצד נייצר זאת בארגון? הקשר בין מוגנות אישית וארגונית לתפוקות העובד/ת, מה תפקיד המנהל ביצירת מוגנות ארגונית. היכרות עם שני תחומים מרכזיים ליצירת מוגנות ארגונית.
ארוחת בוקר במסעדת המלון ומפגשי נטוורקינג
חלק ב': תפקיד המנהל/ת ביצירת סביבת עבודה מכבדת ומניעת הטרדה מינית
השפעות של הטרדות מיניות על הארגון, על תפוקת העובדים/ות ועל מוניטין הארגון – נציג מחקרים עדכניים בתחום. מהי הטרדה מינית בארגון? איפה עובר הגבול בין התנהגות מכבדת להתנהגות בלתי הולמת או מטרידה? ננתח מקרים אפורים, גבוליים העלולים לפגוש אותנו בחיי היומיום בארגון. מה תפקיד המנהל/ת ביצירת תרבות ארגונית ושיח מכבד? מהן חובות המנהל/ת על פי החוק? מהם תפקידי המנהל/ת בעת קבלת תלונה על הטרדה מינית
הפסקת התרעננות ונטוורקינג
חלק ג': האם אני מנהל/ת קפדני או פוגעני?
מה תפקיד המנהל/ת במניעת התעמרות בעבודה? בחלק זה נכיר את המושג 'התעמרות בעבודה' (Bulling) ,כיצד התעמרות בעבודה באה לידי ביטוי ומה המופיעים המרכזיים שלה? מה בין ביקורת מקצועית לבין ביקורת פוגענית או מתעמרת? ומה ההשלכות של ניהול מתעמר על העובד/ת ועל הארגון? נכיר את הצעת החוק בעניין ואת הפסיקות התקדימיות החדשות של בית הדין לעבודה.
חלק ד': מודל ליצירת מוגנות ארגונית: כיצד יוצרים תרבות ארגונית מכבדת ובטוחה?
נכיר את ה'מודל ליצירת מוגנות ארגונית' : 6 השלבים למניעה פרואקטיבית, ניהול סיכונים תוך איתור וזיהוי זירות מועדות בארגון, ואסטרטגיות לפיתוח והטמעה של אקלים ארגוני מכבד.
ארוחת צהרים חווייתית במסעדת השף במלון
סיכומים, חלוקת תעודות ושי אישי